Mindfulness

8 ugers grundkursus – arrangeres på forespørgsel

Formålet med kurset er, at deltagerne lærer at praktisere mindfulness i hverdagen. Daglig træning i mindfulness bevirker, at du bliver du mere opmærksom på dine tanker, mens de foregår. Du lærer at se tanker som tanker – ikke som virkelighed. Du vil opleve at du er mindre styret af dine tanker. Det er videnskabeligt bevist, at mindfulness træning har en positiv effekt på både det fysiske og psykiske velbefindende hos mange mennesker. Allerede efter ½ times daglig træning i 3 uger, kan man måle ændringer i hjernen.

Tidligere kursister anbefaler kurset fordi: man får det bedre med sig selv, får bedre livskvalitet, får mere afslappet adfærd, lærer at være i nuet, får redskaber til at ”tømme hovedet”, tager problemer i opløbet, finder ind til kernen af problemet, opnår mere ro, øget opmærksomhed, gøre noget godt for sig selv, selvindsigt, anvende sine ressourcer bedre, mindsker stress.

Mindfulness træning øger din robusthed og skærper dine sanser. Mindfulness træning øger din bevidsthed og styrker dit nærvær. Du bliver bedre til at mærke og udtrykke dine behov. Du vil opleve en følelse af større overskud og øget livsglæde – en følelse af, at du lever livet med større lethed. Samtidig vil du opleve, at din øgede bevidsthed styrker din autencitet og gennemslagskraft, såvel privat som professionelt. Du vil blive mere robust, til at takle hverdagens udfordringer både i fritiden og i dit arbejdsliv. Træningen har fokus på at være til stede i øjeblikket med alle sanser åbne. Undlade at vurdere. Vi anvender åndedrætsøvelser, meditation, enkle yogaøvelser, selvudviklings øvelser og samtale om, hvad du mærker under øvelserne.

Der er ikke tale om egentlig terapi.

Der udleveres kursusmateriale og lydfiler med øvelser, så du også kan træne på egen hånd. Forbered dig på at skulle sætte en halv time af til træning 6 dage om ugen i løbet af de 8 uger.

 

Hanne Grethe er certificeret MBCT mindfulness instruktør og har afholdt adskillige mindfulness kurser i Danmark og på Mallorca

 

Læs artikel om, hvordan mindfulness træning styrker dig fysisk og mentalt – helt naturligt – uden medicin og bivirkninger.